Telefoon
020 20 80 000

Visie van Taxistad

Onze visie is een taxibranche die gekenmerkt wordt door eerlijke prijzen, betrouwbaar en veilig personenvervoer, servicegerichtheid en een goede relatie met de klant.

Taxistad beseft dat de reputatie van de taxibranche in Nederland sterk te wensen overlaat. Met de komst van de Wet personenvervoer 2000 is de kwaliteit van het taxivervoer sterk achteruit gegaan. Dit blijkt onder andere aan het negatieve advies daar Wikitravel afgeeft ten aanzien van taxivervoer in Amsterdam. De online encyclopedie raadt toeristen aan om vooral met het openbaar vervoer te gaan en om taxiís uitsluitend bij nood te gebruiken. De webpagina noemt de rijvaardigheid van taxichauffeurs gevaarlijk, en er wordt niet aan regels gehouden. Daarnaast wordt er behoorlijk afgegeven op de integriteit van taxichauffeurs ten aanzien van het kiezen van de snelste route en wordt er bovendien vermeld dat sommige taxichauffeurs korte ritten weigeren.

Taxistad ontkent niet dat deze negatieve reputatie terecht is. Het is betreurenswaardig dat er in een land als Nederland zo met klanten wordt omgegaan. Wij geloven dat dit heel anders kan, moet zelfs. De chauffeurs die zich bij ons hebben aangesloten, delen deze visie en willen er samen aan werken om de slechte reputatie van de taxibranche te verbeteren. Dat is in ieders belang. Met behulp van ons opvallende daklicht geven wij weer identiteit aan kwaliteit. Taxistad staat voor klantgerichtheid, service, veiligheid, betrouwbaarheid en rechtvaardigheid.